ΤΟΠΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Το δέρμα είναι το όργανο με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Η εξωτερική του στιβάδα παίζει αποφασιστικό ρόλο: μας προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες.
topical-wounds

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΥΜΑ;

Τραύμα είναι μια βλάβη στο δέρμα μας. Εάν είναι επιφανειακό (επηρεάζει μόνο την επιδερμίδα και τη δερμίδα), το τραύμα πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά και να αντιμετωπιστεί με κατάλληλο τρόπο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μολύνσεως (με πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα και αίσθημα αυξημένης θερμότητας). Για το λόγο αυτό όλα τα τραύματα, όσο μικρά και αν είναι, αξίζουν την απόλυτη προσοχή μας!

΄Όταν ένα τραύμα βρίσκεται σε περιοχή πυκνή σε αιμοφόρα αγγεία, η αιμορραγία μπορεί να είναι έντονη, ωστόσο τα περισσότερα επιφανειακά τραύματα αντιμετωπίζονται εύκολα .

Πώς σταματά η τοπική αιμορραγία: SPRAY Stop Hémo® επίθεμα

 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

Η επούλωση ενός τραύματος είναι το φυσικό βιολογικό φαινόμενο της αποκατάστασης της βλάβης ενός ιστούΕξαρτήματα του δέρματος (επιδερμίδα, δερμίδα, υποδερμίδα)  . Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, γι’ αυτό και είναι μοναδική ανάλογα με τον άνθρωπο και τον τύπο του τραύματος. Ορισμένοι παράγοντες μπορούν να επιβραδύνουν ή να εμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη αυτής της διαδικασίας:

metabolic-and-nutritional-factors

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΥποθρεψίαΝόσος που οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, ειδικά πρωτεϊνών.    , αναιμίαΠρόβλημα υγείας, που εκδηλώνεται με την μείωση της ποιότητας ή της ποσότητας των ερυθρών αιμοσφαιρίων (των κυττάρων, που μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα), διαβήτηςΧρόνια νόσος, που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα σακχάρου αίματος

medicinal-factors

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Χημειοθεραπεία, κορτικοειδήΦάρμακα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, του πόνου και του οιδήματος, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακαΕυρεία κατηγορία φαρμάκων, που περιλαμβάνει πολλά μόρια, π.χ. η ιβουπροφαίνη. Δρουν με αποκλεισμό του σχηματισμού των ουσιών που ευθύνονται για τη φλεγμονή  , πολυφαρμακία

vascular-factors

ΑΓΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Φλεβική ανεπάρκεια ή αρτηριακή ανεπάρκειαΔιαταραχές της πήξης αίματος στις φλέβες ή στις αρτηρίες, αθηροσκλήρωσηΔιαταραχή, που χαρακτηρίζεται από την πάχυνση, σκλήρυνση και απώλεια της ελαστικότητας των αρτηριακών τοιχωμάτων

other-factors

ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Ηλικία, κάπνισμα

Astuce

Η θεραπευτική δράση του Stop Hémo® ολοκληρώνεται με την απελευθέρωση ιόντων ασβεστίου απευθείας στο τραύμα. Τα ιόντα που απελευθερώνονται με τον τρόπο αυτό συντελούν στην ενεργοποίηση των κυττάρων που ενέχονται στην διαδικασία επούλωσης του τραύματος.

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΣΤΑΣΗΣ

Όταν παρατηρείται ρήξη σε ένα αιμοφόρο αγγείο, αποστολή του οργανισμού είναι να επισκευάσει τη βλάβη. Η ομάδα των μηχανισμών που συνεργάζονται στη διακοπή της αιμορραγίας ονομάζεται "αιμόστασηΗ φυσιολογική διαδικασία, που οδηγεί στο σχηματισμό πηγμάτων αίματος" . Ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν από διαταραχές της αιμόστασης, που εκδηλώνονται με συχνές και δυσίατες αιμορραγίες.
Διακρίνουμε δυο τύπους αιμορραγικών διαταραχών:

acquired-bleeding-disorders

ΕΠΙΚΤΗΤΕΣ ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΕΣ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Άτομα που παίρνουν αναστολείς της συγκόλλησης των αιμοπεταλίωνΦάρμακα που αποσκοπούν στην πρόληψη της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων μεταξύ τους και επομένως στην πρόληψη του σχηματισμού πηγμάτων (θρόμβων) αίματος. Το παλαιότερο από τα φάρμακα αυτά είναι η ασπιρίνη.   Συνταγογραφούνται για ορισμένα καρδιαγγειακά νοσήματα.    , αντιπηκτικές θεραπείεςΦάρμακα που εμποδίζουν ή καθυστερούν το σχηματισμό πηγμάτων, ανταγωνιστές της Βιταμίνης ΚΜία από δύο κατηγορίες από του στόματος αντιπηκτικών, που εμποδίζουν ή καθυστερούν το σχηματισμό πηγμάτων αίματος, κτλπ.

congenital-bleeding-disorders

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΕΣ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Άνθρωποι που πάσχουν από αιμοφιλίαΚληρονομική νόσος, που χαρακτηρίζεται από την καθυστερημένη πήξη του αίματος, που προκαλείται από την απουσία ορισμένων παραγόντων πήξης, Νόσο Von WillebrandΚληρονομική αιμορραγική νόσος, η οποία προκαλείται από έλλειψη του παράγοντα Von Willebrand, μιας από τις σημαντικότερες πρωτεΐνες στη συνάθροιση και συγκόλληση των αιμοπεταλίων   , κληρονομική αιμορραγική τηλεαγγειεκτασίαΚληρονομική νόσος, που επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και οδηγεί μάλιστα σε υποτροπιάζουσα αιμορραγία (Osler - Weber - Rendu), κλπ.

Astuce
Το Stop Hémo® είναι αποτελεσματικό σε άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. Όταν έρχεται σε επαφή με το αίμα, το Stop Hémo® απελευθερώνει τα ιόντα ασβεστίου του απευθείας στο τραύμα. Τα ιόντα ασβεστίου που απελευθερώνονται ενθαρρύνουν την φυσιολογική αιμόστασηΗ φυσιολογική διαδικασία, που οδηγεί στο σχηματισμό πηγμάτων αίματος επιταχύνοντας την συνάθροιση των αιμοπεταλίωνΤμήμα της αλληλουχίας συμβάντων που οδηγεί στο σχηματισμό θρόμβου (πήγματος αίματος) και δρώντας στους παράγοντες πήξηςΟυσίες που ενέχονται στο μηχανισμό πήξης του αίματος, δηλ. στην διαδικασία στερεοποίησης του αίματος (στο σχηματισμό πήγματος). Με τον τρόπο αυτό η αιμορραγία σταματά άμεσα.